Česnekové uzlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g hladké mouky
30 g sádla
20 g droždí
180-200 ml mléka
lžička cukru
lžíce chia semínek
sůl
Dále:
vejce na potření
2 stroužky česneku
špetka oregana
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Do vlahého mléka s cukrem dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, kvásek a zbytek surovin.

  2. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinku vykynout. Z vykynutého těsta uděláme válečky a utvoříme uzlíky.

  3. Ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme vejcem smíchaným s rozetřeným česnekem. Pečeme na 180 st. asi 20-25 minut do růžova.

  4. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a oregano. Upečené, ještě horké uzlíky potřeme česnekovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!