Česnekové smotky z vepřového masa na bramborách a zelí v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

350 g vepřové kýty
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
15 - 20 g česneku
450 - 500 g brambor
300 g hlávkového zelí
100 - 150 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na malé a tenké plátky, asi 4 -5 ks na porci.

  2. Plátky rozklepeme na šířku, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, svineme do malých roládek a znovu paličkou sklepneme na plocho.

  3. Do nádoby pomalého hrnce vložíme brambory nakrájené na větší kostky, nakrájené zelí, přiměřeně osolíme, můžeme přidat i malinko pepře a kmínu. Zalijeme vývarem a nahoru naskládáme maso, posypeme malinko kmínem.

  4. Vaříme zhruba 2,5 - 3 hodiny na druhý stupeň.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!