Česnekové řízečky z hovězího srdce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- hovězí srdce
- 2 mrkve
- petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- ---
- utřený česnek
- koření na steaky - nemusí být
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce+lžička hořčice
- strouhanka+2 lžíce parmazánu
- olej na smažení
Postup Česnekové řízečky z hovězího srdce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí srdce očistíme od blan a žilek a rozpůlíme. Pořádně omyjeme a vložíme do hrnce s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme do měkka.
Měkké srdce vyjmeme a necháme zchladnout. Vývar nám zůstane na skvělou polévku. Ze srdce nakrájíme úhledné plátky. Kousky a zbytky dáme do polévky
Nakrájené kousky potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením nebo mletým pepřem a necháme chvíli uležet.
Odležené kousky obalíme v mouce, rozšlehaným vejcem s hořčicí, a strouhance smíchané se sýrem. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.