Česneková polévka po provensálsku

Recepty, Polévky

Suroviny

5 stroužků česneku
přibližně 6 lžic oleje
2 lžíce hl. mouky
přibližně 3 l vývaru (zeleninový, kuřecí nebo z kostky),
špetka tymiánu
2 hrsti polévkových nudlí
petrželka
2 lžíce polévkového koření
chléb (opečené kostky)
sůl
pepř
3 hrsti pórku nakrájeného na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova.

  2. Hrnec si odstavíme, zalijeme hrnkem studené vody a metličkou rozmícháme jíšku, až nebudou žádné žmolky.

  3. Teď je čas si uvařit nudle: v připraveném vývaru si uvaříme nudle podle návodu. Scedíme vývar do hrnce kde máme česnek a nudle si necháme stranou v druhém hrnci.

  4. Do hrnce s vývarem přidáme tymián, nakrájený pórek, polévkové koření, pepř, popřípadě ještě kostku bujonu podle chuti a síly vývaru. Vaříme dokud není pórek měkký.

  5. Vypneme hrnec, do něho přidáme nudle, nakrájenou petrželku a dosolíme podle chuti. Podáváme s opečeným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!