Česnečka trochu jinak - s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

olej na restování (případně do něj trocha másla)
2 střední cibule
1 větší hlavička česneku
1 větší mrkev
1/4 hrnku červené čočky
1 vejce
hrst majoránky
sůl
pepř dle chuti
vývar nebo 2 kostky drůbežího bujónu (ten z Lidlu je nejlepší)

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nadrobno a restujeme na rozehřátém tuku dozlatova až dohněda, společně s mrkví nastrouhanou na tenká kolečka.

  2. Poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme, pak zalijeme horkým vývarem (nebo vodou a přidáme bujóny). Necháme 5 minut provařit a přidáme červenou čočku.

  3. Přivedeme opět k varu, přidáme lehce rozmíchané vejce a a majoránku a po 2 minutách varu vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!