Červené roštěnky v papiňáku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí roštěné
1 velká cibule
2 stroužky česneku
6 cherry rajčátek
1/2 lahve(160 g) Pepper Stripes-červená nakládaná paprika ve sladkokyselém nálevu
malý rajčatový protlak
2 lžíce mouky a na obalení roštěnek
masox
olej
zázvor
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnku si nakrájíme na plátky tak 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a obalíme mírně v mouce.

  2. Do PH dáme olej, opečeme roštěnky z obou stran, vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno do růžova, přidáme mouku, kterou necháme opražit jako tmavou jíšku, rozředíme vodou, rozšleháme, přivedeme k varu, vrátíme opečené roštěnky, dáme masox, PH zavřeme a dusíme na nejnižší teplotě 50 minut.

  3. Pak PH opatrně otevřeme, přidáme cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky, papriky v nálevu, nasekané stroužky česneku, rajčatový protlak, promícháme, přidáme vodu, dosolíme, a necháme dusit ještě půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!