Červené kuřecí kari II

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsou
1 paprika
2 chilli papričky
konzervovaný ananas
2 lžičky rybí omáčky
1 limetka
thajská bazalka
olej
Na omáčku:
150 ml kuřecího vývaru
150 ml kokosového mléka
4 lžíce červené kari pasty
2 lžičky cukru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prvně připravíme omáčku z červené kari pasty. V hrnci rozpálíme olej a přidáme kari pastu, zalijeme kuřecím vývarem a kokosovým mlékem, přidáme cukr, promícháme a necháme provařit.

  2. Maso nakrájíme na nudličky, papriku a chilli na tenké plátky. Scedíme ananas. Nasekáme bazalku.

  3. Na woku, pokud nemáte, tak na pánvi rozpálíme olej a přidáme kuřecí maso, necháme zatáhnout a přidáme papriku, chilli a ananas. Zalijeme připravenou omáčku z červené kari pasty, přidáme rybí omáčku, šťávu z limetky a thajskou bazalku. Vše promícháme a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!