Červená bio čočka a hlíva ústřičná

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g červená bio čočka
300 g hlíva ústřičná
2 stroužky česneku
svazek karotky
svazek ředkviček
cherry rajčata
olej
koření - majoránka, libeček, drcený kmín, pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce kápneme olej a vložíme nakrájenou hlívu, přidáme nakrájený česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Smažíme tak dlouho dokud se neodpaří všechna voda. Propláchneme čočku, vložíme do hrnce a přidáme vodu (jen trochu, aby se “schoval” obsah hrnce). Táhneme na nižší teplotu pár minut, občas promícháme. Jakmile čočka změkne, pak teprv dosolíme, zamícháme přikryjeme a necháme odstát.

  2. Mezitím můžeme očistit a nakrájet zeleninu - rajčata, mrkev, ředkvičky. Vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oregáno, majoránku, pepř a libeček. Koření se do salátu přidává tak, že se roztírá mezi dlaněmi. Nakonec osolíme a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!