Bramborový nákyp

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
150 ml smetany
200 g šunky
100 g tvrdého sýru
2 vejce
4 lžíce sekaných bylinek (tymián, šalvěj, bazalka...dle chutě)
1 lžíce strouhanky
1 lžíce másla
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme.

  2. K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame strúhaný syr.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme zemiaky.

  4. Vajcia rozmiešame s 50 ml smotany a bylinkami a zalejeme zemiaky.

  5. Vrch posypeme strúhankou a kúskami masla.

  6. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!