Cappuccino koláčky - cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
140 g másla
2 lžíce capuccina dle chuti, čokoládové, latte, moccacino...
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 žloutek
Poleva:
2 žloutky
cca 100 g moučkového cukru
kapičku vanilkového aroma
Krém:
cca 180 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
capuccino dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny. Pak těsto opět propracujeme a na pomoučněném vále vyválíme z těsta zhruba 3 - 4 mm nízký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka, která skládáme na plech s pečícím papírem. Dle velikosti plechu budeme mít koleček na 2 - 2,5 plechu. Ty pak upečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova.

  2. Krém: změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny, pak dle chuti přidáme a zašleháme tolik suchého cappuccina, aby nám byla chuť krému příjemná. (1 - 1,5 lžíce, dle druhu). Krémem pak mažeme a slepujeme kolečka.

  3. Žloutková poleva: žloutky dáme do misky, přidáme kapku vanilkového aroma, přisypeme moučkový cukr a třeme do hladké husté pěny, kterou pak potíráme vrchní kolečka, která můžeme ještě dle chuti dozdobit čokoládovým sypáním, špetkou jemně mleté kávy... množství moučkového cukru záleží na velikosti žloutků. Po zaschnutí polevy můžeme uložit cukroví do krabiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!