Camembert plněný nivou a hroznovým vínem

Recepty, Sýry

Suroviny

2 ks sýr Camembert
40 g sýr Niva
sýr Lučina - použila jsem vrchovatou lžíci
8 menších kuliček bílé hroznové víno
(potravinářská folie nebo alobal.)

Postup přípravy receptu

  1. Sýr podélně rozkrojíme a z jedné poloviny opatrně vydlabeme vnitřek. Nejlépe se to dělá kávovou lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě.

  2. K vydlabanému vnitřku přidáme vidličkou rozmačkanou nivu a utřeme. Pro zjemnění ještě přidáme lučinu a vše umícháme. Do vydlabané půlky sýra opatrně upěchujeme polovinu náplně a poklademe hrozny nakrájenými na plátky.

  3. Zbytek náplně si vezmeme mezi navlhčené prsty, vytvarujeme placičku a tou hrozny přiklopíme. Obě půlky sýra k sobě přitiskneme a pořádně napevno zabalíme do folie. Na 1-2 dny dáme uležet do lednice.

  4. Podáváme s pečivem nebo jen tak na chuť konzumujeme s kuličkami hroznového vína nebo skleničkou tekutého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!