Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovičky
sůl
pepř
Brambory:
brambory
cibule
koření na brambory (např. Gril a šašlik, Americké brambory,...)
mletá sladká paprika
sůl
pepř
snítky tymiánu
větvička libečku
lístky šalvěje

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na půlkolečka, silná asi 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Dno pekáčku posypeme okořeněnými bramborami, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky.

  2. Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme při 225 stupních asi 1 hodinu. Pak poklici odděláme a dopečeme do zlatavé barvy. Zkontrolujeme, jestli je maso a brambory měkké. Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!