Bylinková omeleta s houbami

Recepty, Houby

Suroviny

Omelety:
12 vajec
sůl
pepř
trošku smetany
4 rovné lžíce směsi nasekaných čerstvých bylinek (listové petržele a tymiánu)
tuk na pánev
Houby:
hřibovité houby (měla jsem křemenáče)
máslo
sůl
prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Houby osolíme a opékáme na másle, dokud nezměknou, případně je přikryté trochu podusíme. Ke konci přidáme trošku česneku.

  2. Každou omeletu děláme zvlášť: 3 vejce rozšleháme se solí, pepřem a troškou smetany, vmícháme nasekané bylinky a na pánvi lehce vytřené máslem nebo olejem upečeme omeletu z jedné strany.

  3. Jakmile téměř zaschne i na povrchu, sesuneme ji z pánve, naplníme připravenými houbami a srolujeme.

  4. Podáváme ihned se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!