Býčí žlázy na kmínu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

700 g býčích žláz (3 opracované kusy v balení)
1 lžíce oleje
2 plátky másla o síle 1cm
1 lžíce celého kmínu
1 cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 250ml studené vody
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.

  2. Česnek prolisujeme a odložíme stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3 minuty.

  3. Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo.

  4. Pak zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. Dvě minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř.

  5. Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!