Býčí žlázy á la řízek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

750 g kuchyňsky opracovaných býčích žláz
(3 ks v balení)
mletý zázvor (špetka na 1 ukrojený plátek)
granulovaný česnek (špetka na 1 ukrojený plátek)
na obalení
hladká mouka
2-3 vejce (podle velikosti)
strouhanka
8 lžic přepuštěného másla nebo jiného tuku na smažení
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  2. Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy. Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!