Bůčkové roládky s křenem a jogurtem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti a kůže
250 g čerstvého strouhaného křenu (lze použít i ze skleničky)
600 ml bílého jogurtu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do jogurtu pomalu po částech vmícháme křen.

  2. Maso si nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, jemně naklepeme a osolíme.

  3. Potřeme jogurtovo-křenovou směsí a zarolujeme. Můžeme konec spíchnout párátkem. Když zbyde směs, navršíme ji navrch roládek.

  4. Vyskládáme do pečící nádoby a pomalu při 170°C pečeme dorůžova.

  5. Maso se krásně vypeče a pustí všechen tuk, ten je pak výborný na vytření chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!