Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1200 g vepřového bůčku
400 g mletého masa mix
sůl
pepř
petrželka
strouhanka na zahuštění
dijonská hořčice na pomazání plátu
130 g zamražených zelených fazolek
4 - 5 tenkých plátků pršutu (nebo plátků slaniny)
1 červená paprika pokrájená na proužky
celý kmín
2 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso (sůl, pepř, nasekaný libeček a strouhanku podle hustoty směsi).

  2. Na mleté maso položíme proužky pokrájené červené papriky (nebo naloženou kapii), zelené fazolky a tenké plátky pršutu nebo slaniny.

  3. Roládu svineme a zavážeme provázkem (nití) a vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, poházíme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby na 220°C.

  4. Během pečení roládu obracíme a podléváme výpekem. Pečeme celkově cca 90 minut (někdy i déle podle velikosti a náplně rolády) a pravidelně přeléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!