Buchty se zelím a uzeným masem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

600 g hladké mouky
1 droždí
lžička cukru
3 dl vlažného mléka
1 vejce
žloutek
150 g másla
1 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
sádlo na vymazání
náplň:
400 g uvařeného uzeného masa
1 klobása (pikantní)
1 lžíce oleje
1 cibule
250 g kysaného zelí
5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí.

  2. V hrnku připravíme kvásek z části mléka, cukru a droždí.

  3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a sádlo, sůl, kmín, vejce, žloutek, mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme vykynout.

  4. Těsto lehce rozválíme, nakrájíme na čtverce a plníme pipravenou vychladlou náplní. Dobře uzavřeme a klademe do vymaštěného pekáčku.

  5. Necháme ještě chvíli kynout a pak v troubě vyhřáté na 180°C pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!