Bůček pečený v marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového bůčku bez kůže
velká cibule
marináda
4 stroužky utřeného česneku
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce oleje
2 lžíce dijonské hořčice
chilli pasta podle chuti
lžička uzené papriky
špetička cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na cca 5 cm proužky. Smícháme marinádu ze smetany a zbytkem surovin. Ochutnáme a dochutíme dle svých chutí.

  2. Plátky bůčku naložíme do marinády na 24 hodin. Před pečením maso hodinku předem vytáhneme.

  3. Do pekáčku nakrájíme cibuli a maso i s marinádou uložíme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme pomalu při 160 st. cca 2 hodinky.

  4. Průběžně je-li třeba podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!