Bublanina za pár minut

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 vejce
cukr podle váhy - 3 vajec
1 vanilkový cukr
polohrubá mouka podle váhy - 4 vajec
1 malý bílý jogurt
2 polévkové lžíce oleje
1 prášek do pečiva
1 polévkové lžíce citronové kůry
400 g omytých jahod

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr, jogurt a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a vše zamícháme.

  2. Nalijeme na plech vysypaný moukou nebo na plech s pečícím papírem. Jahody malinko posypeme moukou a poházíme cik cak do těsta.

  3. Pečeme na 170°C na 25-30 minut. Posypeme moučkovým cukrem nebo potřeme ledovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!