Broskvový koláč s mandlemi a malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 ml polohrubé mouky
100 ml cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
80 g změklého másla
1 vejce
100 ml mléka
3 broskve
hrst malin (může být i jiné ovoce, rybíz, ostružiny apod.)
12 nasekaných loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a vytvoříme drobenku. 2 lžíce dáme stranou, do ostatní směsi přidáme vejce, mléko a vymícháme těsto.

  2. Formu na koláč vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme. Omyté a osušené broskve zbavíme pecek, nakrájíme na měsíčky a poklademe na těsto. Na broskve poházíme maliny (měla jsem z mrazáku) a nasekané mandle.

  3. Nakonec lehce posypeme odloženou drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 180°C upéct dorůžova cca 20 min. podle trouby. Zcela vychladlý koláč nakrájíme a podáváme lehce poprášený moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!