Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 malé zelené cukety (cca 10 cm)
1/2 dýně Hokaido
1 cm plátek másla
125 g brynzy
250 ml 33% smetany
špetka soli
hrubě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.

  2. Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek.

  3. Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla na skus.

  4. Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci.

  5. Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!