Brněnský rozlet
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí roštěné nebo méně kvalitní hovězí ale ne kližku
- 4 vejce natvrdo
- 3 velké cibule
- 1 sklenička zeleninové směsi na bramborový salát i s lákem
- podravka
- sůl
- pepř
- kmín mletý
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 2 dcl mléka
- hladká mouka na zahuštění
- 5 polévkových lžic hořčice
- 20 dkg točeného salámu nebo vepřových párků
- chilli
Postup Brněnský rozlet
Postup přípravy receptu
-
Cibule na kostičky, osmažit na oleji, přidáme kmín mletý cca 1 polévkovou lžíci, chilli špetku, aby to bylo jen pikantní, hořčici, kečup, podravku (masox) a hned přidáme aj maso na kostky pokrájené a osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
Vyvaříme co nejvíc vodu na základ, přidáme zeleninovou směs i s lákem, pokrájený točený salám, v hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s mlékem a zahustíme a přilijeme vodu dle potřeby, kolik chceme omáčky.
Podle potřeby dochutíme, ale většinou už není potřeba, sos a nálev udělají chuť jak má být.
Pokrájená vejce vmícháme do omáčky.