Bratislavská buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
200 g krystalového cukru
2 vanilkové cukry
250 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
0,1 l vody
1 lžíce kakaa
3 zakysané smetany
prášek do pečiva
0,1 l oleje
1 pudink (nejlépe karamelový)
skořice
3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny.

  3. První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.

  4. Z mléka uvaříme pudink.

  5. Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct.

  6. Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový.

  7. Směs nalijeme na upečený horký koláč a posypeme skořicí.

  8. Necháme v ledici přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!