Bratislavská buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 200 g krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 250 g polohrubé mouky
- 0,5 l mléka
- 0,1 l vody
- 1 lžíce kakaa
- 3 zakysané smetany
- prášek do pečiva
- 0,1 l oleje
- 1 pudink (nejlépe karamelový)
- skořice
- 3 lžíce moučkového cukru
Postup Bratislavská buchta
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.
Těsto rozdělíme na poloviny.
První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.
Z mléka uvaříme pudink.
Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct.
Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový.
Směs nalijeme na upečený horký koláč a posypeme skořicí.
Necháme v ledici přes noc.