Brambory zapečené s uzeným bokem, mozzarellou a rajčaty

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

200 g uzeného boku
600 g brambor
máslo na vymazání pečící nádoby
1 balíček mozzarelly
1 bílý jogurt
dijonská hořčice
saturejka
libeček
sůl
pepř
4 rajčata
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce krátce vaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na trošce oleje uzenou slaninu. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Jogurt smícháme s ostřejší hořčicí a vyšleháme do pěny.

  2. Oloupané brambory, které jsme krátce nechali přejít varem, pokrájíme na kolečka, poklademe na dno pekáčku, který jsme vytřeli máslem.

  3. Na brambory naskládáme orestované kousky uzeného boku, přidáme omyté a pokrájené plátky rajčat, opepříme a osolíme. Zalijeme vrstvou jogurtu smíchaného s hořčicí a zasypeme bylinkami.

  4. Takto vrstvíme dokola a končíme bramborami, na které poklademe plátky mozzarelly. Pečeme dozlatova. Dozdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!