Paella s krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg krůtích prsou
2 čajové hrnky dobré rýže
1 červená špičatá paprika
1 žlutá špičatá paprika
2 střední cibule
1 plechovka loupaných rajčat
1 malá plechovka kukuřice
6 stroužků česneku
1 ČL kukrumy
1 ČL kari
1/2 ČL šafránu
1 ČL sušené cibule
1 ČL sušeného česneku
4 hrnky drůbežího vývaru
sůl, pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.

  2. Na pánev a nebo ještě lépe do woku dáme tolik oleje, aby zakryl dno. Rozpálíme ho a restujeme na něm cibuli a papriky pokrájené nahrubo.

  3. Když už začne cibule lehce zlátnout, vysypeme tuto zeleninovou směs bokem do misky.

  4. Na zbytku oleje osmažíme krůtí maso, které jsme předtím pokrájeli na nudličky, osolili a prosypali kurkumou, kari a šafránem.

  5. Potom přisypeme zpátky osmaženou zeleninu, přidáme plechovku rajčat, kukuřice a promícháme.

  6. Přidáme sušenou cibuli, sušený česnek a dobře promícháme.

  7. Zalijeme 4 hrnky kuřecího vývaru, posolíme, opepříme a přiklopené dusíme do měkka.

  8. Když je rýže téměř hotová, vmícháme usekaný česnek, vypneme a necháme pod poklicí dojít.

  9. Na talíři můžeme dochutit šťávou z citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!