Brambory zapečené s tymiánem a tvarůžky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g brambor
3 rajčata
2 cibule
1 balení tvarůžků
Na potření:
2 lžíce oleje
1 lžička tymiánu
1 lžička mleté papriky
sůl
Na zalití:
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Paradajky a cibuľu narežeme na kolieska.

  2. Zmiešame všetky suroviny na potretie.

  3. Pekáčik vytrieme olejom a vrstvíme: ½ zemiakov, potrieme zmesou, rozložíme cibuľu, na ňu paradajky a zakryjeme zvyškom zemiakov. Opäť potrieme zmesou.

  4. Zakryté vložíme do rúry a pečieme na 1801C asi 30 minút.

  5. Potom odkryjeme, zalejeme vajíčkom rozšľahaným s mliekom a maslom. Navrch rozložíme kolieska tvarôžkov a odkryté pečieme ďalších 15 minút.

  6. Podávame so zeleninovým šalátom, kyslými uhorkami a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!