Plněná a pak zapečená kuřecí prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
250 g žampiónů
100 g anglické slaniny
5 brambor
2 jarní cibulky
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
koření na kuře (měla jsem Andělská křídla)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu.

  2. Na pánvi necháme zpěnit bílou část cibulky, přidáme nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a necháme asi 5 min. restovat.

  3. Vychladlou směsí naplníme kapsy, osolíme, opepříme, posypeme kořením.

  4. Do zapékací mísy dáme trochu oleje, přidáme brambory nakrájené na plátky, hlavičky žampiónů, které jsme nepoužili do náplně.

  5. Osolíme, opepříme přidáme nakrájenou zelenou část cibulky. Na to položíme kuřecí prsa přikryjeme anglickou slaninou.

  6. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 50 min.

  7. Dopékáme odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!