Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou

Recepty, Přílohy

Suroviny

asi 1 kg nových brambor
sůl
kmín
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
plátek másla
1/2 kelímku zakysané smetany
lístky kerblíku (nebo jiná bylinka podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané na kostky nakrájené brambory zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Když jsou brambory už skoro měkké, přisypeme k nim hrášek a ještě asi 3-4 minuty vaříme.

  2. Měkké brambory s hráškem opatrně scedíme od přebytečné vody, do hrnce přidáme plátek másla a vše rozšťoucháme nahrubo. Nakonec do horkých brambor vmícháme zakysanou smetanu a posekanou bylinku. Je to výborná a zase trochu jiná příloha třeba ke smaženým kouskům ryby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!