Brambory s tuňákem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor uvařených ve slupce
2 plechovky tuňáka v oleji
4 vejce
4 lžíce mléka nebo smetany
1 cibule (použila jsem lahůdkové cibulky)
1 lžička sladké papriky
mletý pepř
muškátový oříšek
petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej z tuňáka, osmahneme cibuli, přidáme brambory a opékáme je do zlatova.

  3. Opečené brambory vložíme do pekáčku, osolíme je, na ně položíme rozmačkaného tuňáka, poprášíme paprikou a pepřem.

  4. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na brambory. Zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!