Brambory s máslovou cibulkou a dvěma druhy sýru

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
2 cibule
1 sýr Jadel (110 g)
100 g nivy
plátek másla+lžíce oleje
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Cibuli nakrájíme na kousky a na másle s olejem ji usmažíme do zlatova a do křupava. Jadel nastrouháme na jemno.

  2. Brambory oloupeme, pokud možno, co nejvíce ještě horké. Vidličkou je rozmačkáme, osolíme a opepříme. Vmícháme nastrouhaný jadel a pažitku.

  3. Brambory rozdělíme na porce. Každou polijeme horkou máslovou cibulkou a posypeme nadrobenou nivou. Podáváme se studeným mlékem, podmáslím nebo kyškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!