Brambory s kapustou a restovanými hříbky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

brambory na dvě porce
půl hlávky kapusty
velká miska hřibovitých hub
1 menší cibule
máslo
sůl
pepř
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit očištěné brambory nakrájené na větší kousky v osolené vodě. Nakrájíme kapustu, vložíme do kastrolu s kouskem másla, osolíme, dusíme pod pokličkou za občasného podlití horkou vodou doměkka, ale ne na kaši.

  2. Větší kusy očistěných hub dáme do pánve s kouskem másla a nadrobno nakrájenou cibulí, opepříme, okmínujeme a za občasného míchání a ev. podlití trochou horké vody spíše restujeme než dusíme na skus. Nakonec bychom měli mít jen maličko tekutiny. Osolíme.

  3. Měkké brambory slijeme, ručně šťouchneme nahrubo s kusem másla, přidáme kapustu, zlehka promícháme. Na talíři servírujeme věnec brambor s kapustou a doprostřed vložíme houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!