Kuřecí plátky pod jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí plátky
6 plátků anglické slaniny
2 jablka
1 cibule
máslo
hrstička rozinek
5 dkg tvrdého sýra
grilovací koření nebo koření na kuře
lžička kari

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací skleněnou mísu vytřeme máslem, na dno položíme plátky slaniny a na ně okořeněné plátky masa.

  2. Cibuli i jablka pokrájíme na hrubší kostičky, smícháme je s rozinkami a touto směsí zasypeme maso.

  3. Jablečnou směs ochutíme lžičkou kari.

  4. Přidáme několik menších kousků másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péci asi na 45 minut.

  5. Po této době poklici odklopíme, postrouháme tvrdým sýrem a nechápe dopéci asi ¼ hodiny do zlatavé barvy na povrchu. Pozor na rozinky, musí být ve šťávě aby nezhořkly. Podáváme s rýží, ochucenou buď kari kořením nebo rozinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!