Brambory plněné slaninou a ančovičkou podle Jamieho Olivera

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 středně velkých brambor
8 plátků anglické slaniny
8 ančoviček
8 plátků šalvěje
1-2 stroužky česneku
citrónová kůra
olivový olej
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a vykrajovátkem nebo nástrojem na jádřince do nich vyhloubíme tunýlek tak, aby na druhém konci zůstaly neporušené. Česnek utřeme a vymázneme jím otvory v bramborách.

  2. Na každý plátek slaniny položíme ančovičku, lístek šalvěje a trochu citrónové kůry. Zavineme jako roládku a vsuneme do brambory.

  3. Naskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a pečeme při 200°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!