Brambory na kyselo

Recepty, Polévky

Suroviny

50 dkg brambor
5 natvrdo vařených vajec
1 plechovka hrášku
trochu sádla
trochu hladké mouky
1 l mléka
1 l vody
sůl
bobkový list
2,5 dcl smetany (raději kyselou)
kopr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl, bobkový list a povaříme. Nakonec ochutíme octem, nalijeme smetanu, přidáme natvrdo nakrájená vajíčka, hrášek (bez nálevu) a nasekaný kopr.

  3. Pokud nemáte čerstvý, lze ho zakoupit naložený v kyselém nálevu. Na talíři polévku ozdobíme vajíčkem, nakrájeným na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!