Bramborový salát s červenou řepou a křenem s mini řízečky v jogurtové marinádě

Recepty, Saláty

Suroviny

Salát:
200 g vařené červené řepy
200 g vařených brambor
120 g majonézy nebo jogurtu
sůl
pepř
citronová šťáva nebo lák z okurek
cibule nebo kus porku
trošku křenu (nebo Krenexu)
Řízečky:
6 plátků vepřové kýty nebo vepřové panenky
1 velký hustý jogurt bílý
1 lžíce mletého barevného pepře
1 lžíce drceného česneku
2 lžíce koření Adamova žebra
sůl dle potřeby
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Salát: Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme nma kostky nebo nudličky, jak kdo rád. Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme.

  2. Přidáme nakrájený porek a křen. Opatrně promícháme, popřípadě dochutíme.Dáme do lednice, nejlépe přes noc aby se pořádně proležel.

  3. Řízečky:Ze všech surovin si uděláme marinádu a do ní naložíme nejlépe přes noc naklepané plátky masa.

  4. Druhý den maso vyjmeme a obalíme ve strouhance.

  5. Smažíme na pánvi nebo pečeme na pečícím papíře v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!