Bramborovo - zelný salát

Recepty, Přílohy

Suroviny

400-450 g vařených brambor ve slupce
200 g kysaného zelí, okapaného
3 vařená vejce natvrdo
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
cca 150 g majonézy nebo v kombinaci se zakysanou smetanou
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory a vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky, zelí překrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.

  2. Vše dáme do mísy, zakapeme hořčicí, majonézou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme do chladna alespoň na půl hodinky odležet.

  3. Kdo chce odlehčenější verzi salátu, dá místo majonézy zakysanou smetanu nebo 1:1 s majonézou, pro ještě lehčí verzi můžeme salát pouze zakapat cca lžící oleje a promíchat.

  4. Podáváme všude tam, kde podáváme bramborový salát, například ke karbanátkům, sekané, řízkům, pečenému kuřeti...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!