Bramborovo-pórková polévka s koprem
Recepty, PolévkySuroviny
- 30 g másla
- 150g pórku
- 180 g brambor oloupaných
- 500-600 ml vývar cca
- 150 g fazolí ve slaném nálevu - okapané
- 2 lžíce kopru čerstvě nasekaného
- 1 kelímek zakysané smetany - cca 180 gramů
- sůl a bílý pepř dle chuti
Postup Bramborovo-pórková polévka s koprem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájený pórek. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme okapané fazole, nasekaný kopr a krátce provaříme. Polévku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Ochutíme solí, pepřem dle chuti a podáváme. Vývaru přilijeme podle toho, jak chceme mít polévku hustou, záleží i na hustotě smetany. Dozdobit můžeme snítkou kopru nebo jemnými proužky pórku.