Bramborovo-pórková polévka s koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

30 g másla
150g pórku
180 g brambor oloupaných
500-600 ml vývar cca
150 g fazolí ve slaném nálevu - okapané
2 lžíce kopru čerstvě nasekaného
1 kelímek zakysané smetany - cca 180 gramů
sůl a bílý pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájený pórek. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme okapané fazole, nasekaný kopr a krátce provaříme. Polévku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Ochutíme solí, pepřem dle chuti a podáváme. Vývaru přilijeme podle toho, jak chceme mít polévku hustou, záleží i na hustotě smetany. Dozdobit můžeme snítkou kopru nebo jemnými proužky pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!