Bramborová polévka s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody
3 střední brambory
1 cibule
špetka mletého kmínu
sůl nebo bujón
5 lžic světlé instantní jíšky (dle potřeby)
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 lžíce sušené petrželky
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění.

  2. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a krátce opečeme.

  3. Vše zalijeme 2 litry vody, přidáme kmín, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou.

  4. Polévku zahustíme jíškou (dle potřeby), dochutíme solí nebo bujóny a povaříme.

  5. Na závěr přidáme fazole, necháme polévku přejít varem a přidáme sušenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!