Bezlepkový koláč s ovocem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Korpus:
125 g kokosu
125 g tučného tvarohu
3 vejce
2 lžíce psyllia
2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
100 ml mléka
1/2 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
meruňky
Posypka:
hrnek kokosu
půl hrnku moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kokos spolu s psylliem rozmixujeme v mixéru, přidáme 2 lžičky prášku do pečiva. Žloutky smícháme s tvarohem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do sněhu přidáme všechny přísady a ještě metlami rychle promícháme. Dáme do formy vyložené pečícím papírem (na vyložení kulaté formy existuje jednoduchý fígl, aby papír ve formě pěkně držel...prostě ho zmačkáme do koule, znovu rozprostřeme a rázem ve formě drží).

  2. Dále smícháme tvaroh se smetanou a cukrem, v mléku rozmícháme pudinkový prášek a pak zamícháme do směsi, natřeme na těsto ve formě. Na vršek dáme omyté, nakrájené meruňky. Posypeme posypkou a dáme péct.

  3. Pečeme 45 minut do světlezlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!