Bramborová polévka s červenou řepou a farmářskou slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

3 větší brambory
miska kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 menší předvařená červená řepa
miska nakrájené Farmářské slaniny
1 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového pyré
červená paprika
sůl
drcený kmín
špetka majoránky
2 lžíce rýžových vloček na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory změknou.

  2. Mezitím orestujeme na pánvičce nakrájenou farmářskou slaninu, ke které přidáme červenou papriku.

  3. Ke konci vaření do polévky přidáme rýžové vločky, které polévku zahustí. Nakonec vmícháme orestovanou slaninu a rozdrcenou majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!