Bramborák - výborný a bez lepku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
4 ks brambory
1 ks vajíčka
1 lžíce pohankové (jiné bezlepkové) mouky - i víc
2 lžíce kukuřičné strouhanky - bramboráky jsou křupavější
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 špetka pepře
2 lžíce mléka na doředění - dle hustoty těsta přidejte
4 stroužky česneku
8 lžic oleje (sádla) na osmažení
Salát:
500 g zelí kysané domácí
1 ks cibule
1 lžička cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Půl oloupaných brambor nahrubo nastrouhat, druhou půlku najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.

  2. Na velké nepřilnavé pánvi osmažíme na sádle dozlatova - vyšly 4 velké bramboráky.

  3. Salát: Zatímco smažíme, nakrájíme si cibuli najemno, zelí překrájíme, přidáme cukr a promícháme. Vitamínová bomba za pár korun.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!