Bramborák s masovou směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Masová směs:
300 g vepřové kýty či kuřecí maso
1 žlutá cibule
1 červená cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
1 chilli paprička kdo má rád
1 lžička hořčice
3 PL domácího kečupu či protlaku
3 PL oleje
sůl
pepř
bylinky dle vlastní chuti
kousek pórku
Bramboráky:
3 střední syrové brambory
1,5 dcl oleje
5-7 stroužků česneku
1 vejce
strouhanka
mléko
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme na pánev s mírně orestovanou cibulí a kapií ve stejné velikosti jako maso a ještě chvíli restujeme, přidáme kečup, hořčici, našprtaný česnek, pórek, kdo chce dá chilli papričku a malinko podlijeme.

  2. Zatím co směs dusíme, nastrouháme oloupané brambory, česnek, přidáme vejce, strouhanku, koření, mléko, tak aby nám vzniklo polo husté těsto, z kterého usmažíme na pánvi v oleji větší bramborákové placky.

  3. Pokud je maso měkké a šťáva zredukovaná do potřebné hustoty, přidáme bylinky, pokud je potřeba dochutíme a podáváme na bramboráku, který přeložíme přes směs a nazdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!