Bramborák s masovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Masová směs:
- 300 g vepřové kýty či kuřecí maso
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička kdo má rád
- 1 lžička hořčice
- 3 PL domácího kečupu či protlaku
- 3 PL oleje
- sůl
- pepř
- bylinky dle vlastní chuti
- kousek pórku
- Bramboráky:
- 3 střední syrové brambory
- 1,5 dcl oleje
- 5-7 stroužků česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- mléko
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Bramborák s masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme na pánev s mírně orestovanou cibulí a kapií ve stejné velikosti jako maso a ještě chvíli restujeme, přidáme kečup, hořčici, našprtaný česnek, pórek, kdo chce dá chilli papričku a malinko podlijeme.
Zatím co směs dusíme, nastrouháme oloupané brambory, česnek, přidáme vejce, strouhanku, koření, mléko, tak aby nám vzniklo polo husté těsto, z kterého usmažíme na pánvi v oleji větší bramborákové placky.
Pokud je maso měkké a šťáva zredukovaná do potřebné hustoty, přidáme bylinky, pokud je potřeba dochutíme a podáváme na bramboráku, který přeložíme přes směs a nazdobíme dle fantazie.