Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg středně velký vařený brambor
2 vejce
150 hladká mouka
100 g bramborový škrob
2 dcl mléko
1 dcl kvalitní rostlinný olej
3 ks kyselejší jablko
2 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.

  2. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka, důkladně promíchám a vypracuji řidší těsto.

  3. Toto naliji na vymaštěný pekáč, nebo na pečící plech pokrytý pečícím papírem.

  4. Rozprostřu jej po celé ploše a vsunu do trouby rozpálené na 180°C a peču 20 minut (dle vaší trouby je třeba kontrolovat).

  5. Když má bramborák pěkně hnědou kůru vyndám jej z trouby, nakrájím na díly a podávám teplé k vařícímu čaji. Studený chutná též dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!