Bramborák á la milaaano

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramborák:
brambory
hladká mouka
česnek
vejce
majoránka
olej
Náplň:
2 - 3 plátky vepřové kýty
pepř
sojová omáčka
cibule
majonéza Hellmanns
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek.

  2. Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co největší pánvi, aby byl bramborák co největší a co nejtenčí (pro snadnější pozdější přehýbání).

  3. Již v průběhu pečení bramboráků si na druhé pánvi rozpálíme menší množství oleje a osmažíme na něm na velmi malé kostičky (max.do 1x1cm) pokrájenou vepřovou kýtu, kterou zhruba po 3 min. zakápneme sójovou omáčkou, opepříme a ještě krátce prohřejeme. Solit snad ani není třeba, protože sójovka dodá slanou chuť.

  4. Cibuli nakrájíme na kostičky a vrhneme se na dokončení.

  5. Na bramborák namažeme tak 2 polévkové lžíce majonézy (Hellmanns je fakt nej nej), dále rozložíme po bramboráku opečenou kýtu a zasypeme syrovou pokrájenou cibulí. Přeložíme na polovinu a ozdobíme třeba snítkou petrželky. Chuť, která se snoubí se všemi ingrediencemi, včetně syrové cibule, je přímo božská, to se nedá popsat, to se musí ochutnat! Přeji dobrou chuť!!!:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!