Bramboráčky s ovocem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

syrové brambory
Ovoce–různé:
několik jablek (nyní např. letní)
švestky
ryngle
hrušky
třtinový cukr
skořice
olej
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si jablka (či jiné ovoce), jádřince vykrojíme vykrajovačem nebo nožem a nakrájíme kolečka asi 1 cm.

  2. Brambory nastrouhat nahrubo a po hrsti dávat do lívanečníku. Trošku kápneme olejem a brambory přitlačíme lžičkou nebo lépe mačkátkem na brambory. Smažíme z obou stran, po otočení zase lehce přitlačíme-bramboráčky drží pěkně tvar, nemusíte se bát.

  3. Na ubrousku necháme okapat a mezitím na pánvi na másle (ale ani není třeba) zlehka osmahneme ovoce, které ještě na pánvi posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Ovoce potom vložíme mezi bramboráčky a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!