Borůvkový věnec

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g borůvek
220 g hladké mouky
3 kávové lžičky kypřícího prášku
170 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
špetka soli
4 vejce
125 ml perlivé vody
150 g másla
Na náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček Dort želé čiré
1 balíček Smeta-fixu
1 polévková lžíce cukru moučka
3 polévkové lžíce vody (borůvkové šťávy)
100 g borůvek

Postup přípravy receptu

  1. 125g borůvek rozmístíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru věnce nebo hřbetu.

  2. Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem a přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, vodu, změklé máslo. Zpracujeme na hladké těsto. Těsto naplníme do formy, uhladíme a upečeme.

  3. Upečené necháme 5 minut vychladnout ve formě, potom vyklopíme.

  4. Na náplň ušleháme smetanu, Dort želé, Smeta fix a moučku cukr dotuha. Opatrně vmícháme ovocnou štávu nebo vodu.

  5. Korpus podélně rozřízneme, spodní část korpusu potřeme náplní, na náplň rozmístíme borůvky a přiložíme vrchní díl korpusu. Ozdobíme borůvkami a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!