Borůvkový koláček

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g máslových sušenek
80 g másla
250 g ricotty
120 g moučkového cukru
3 vejce
400 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
300 g borůvek
1 sáček dortové želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte.

  2. Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí.

  3. Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy a dáme do lednice ztuhnout.

  4. Mezitím si ušleháme vejce s cukrem do pěny a vmícháme ricottu.

  5. Rovnoměrně rozetřeme na sušenkový základ. A vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme při 180°C 2 5minut.

  6. Mezi tím co pečeme tento křehký základ si připravíme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.

  7. Koláč vyjmeme a směs na něj opatrně a rovnoměrně rozetřeme.

  8. Vložíme zpět do trouby na 5 minut. Koláč necháváme vychladnout a mezitím si připravme želatinu dle návodu na sáčku.

  9. Na chladnější koláč vložíme borůvky a zalijeme dortovou želatinou. Necháme přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!