Borůvkový koláček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 250 g ricotty
- 120 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 400 g zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 300 g borůvek
- 1 sáček dortové želatiny
Postup Borůvkový koláček
Postup přípravy receptu
-
Máslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte.
Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí.
Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy a dáme do lednice ztuhnout.
Mezitím si ušleháme vejce s cukrem do pěny a vmícháme ricottu.
Rovnoměrně rozetřeme na sušenkový základ. A vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme při 180°C 2 5minut.
Mezi tím co pečeme tento křehký základ si připravíme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
Koláč vyjmeme a směs na něj opatrně a rovnoměrně rozetřeme.
Vložíme zpět do trouby na 5 minut. Koláč necháváme vychladnout a mezitím si připravme želatinu dle návodu na sáčku.
Na chladnější koláč vložíme borůvky a zalijeme dortovou želatinou. Necháme přes noc v lednici.