Bleskový salát z červené čočky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g červené čočky
100 g listového špenátu
kousek pórku
mrkve
cukety
lněné semínko(strouhaná)
kari
kurkuma
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned odstavíme a jdeme si po svém:)

  2. Čočka i zelenina pod pokličkou krásně změknou a vsáknou veškerou tekutinu - po 20 minutách je salát hotový.

  3. Můžeme sníst ihned, ale skvělý je i studený.

  4. Stejný recept jsem tu nenašla, takže přidávám - je to opravdu rychlovka, ideální do práce:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!