Bleskové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
200 g ricotty - kelímek
vanilkový cukr
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
náplň:
250 g tvarohu - měla jsem vaničku
1 vejce
mletý cukr + vanilkový
lžička vanilkového pudinku - prášku
citronová kůra
skořice
vejce na potření
brusinky nebo rozinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.

  2. Z bílku ušleháme sníh. Přidáme ho k tvarohu a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme váleček. Ten nakrájíme na stejné kousky a utvoříme kuličky.

  3. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Dnem malé skleničky (namočíme do mouky) do nich uděláme důlek. Každou potřeme rozšlehaným vejcem a přidáme tvaroh. Dáme brusinku a pečeme na 180 st. do růžova. Upečené koláčky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!